Hauser Adrienne zongoraművésznő

Mátészalkán született, zongoratanulmányait 4 és fél éves korában kezdte. 1970-ben felvették a Zeneakadémia „Különleges Tehetségek Tanszakára”, 1981-ben a Zongora Tanszakra, ahol Kocsis Zoltán, Rados Ferenc, és Kurtág György tanítványa volt. 1985-ben III. díjat nyert a Magyar Rádió Zongoraversenyén, és ugyanabban az évben, Varsóban a Lengyel Televízió portré filmet készített róla. Részt vett több mesterkurzuson, Párizsban Yvonne Leféburenél, majd Sebők Györgynél képezte tovább magát. Fellépett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Nemzetközi Bartók Fesztiválon, az Interforumon, a lengyelországi Chopin, a Fazioli és a svájci Bellerive Fesztiválokon. Koncertezett Anglia, Németország, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, Görögország, Svájc, Bulgária, Franciaország, és India nagyobb városaiban. A Magyar Rádiónál több mint negyven felvételét archiválták. Hanglemezei pedig a Quint – Harmonia mundi kiadásában Kocsis Zoltánnal
Bartók Csodálatos mandarinja, a Hungarotonnál Eötvös Péter vezényletével Stravinsky Les Noces c. műve, amely Magyarországon az „Év hanglemeze” díjat nyerte el.
1998-ban megalapította a Tiszadobi Zongorafesztivált mely öt év alatt nemcsak a nemzetközi zenei élet elismerését nyerte el hanem a Henry Ford díjat is. A Zongorafesztiválnak jelenleg is művészeti igazgatója.
12 éve Alapítványt hozott létre Kocsis Zoltánnal a tehetséges gyerekekért Mátészalkán, ahol minden évben jótékonysági koncertet ad. Mátészalka városa és Tiszadob, Díszpolgári címmel ajándékozta meg a térségért tett művészeti tevékenységéért.
A 2002/3-as évad koncertjei: Prágai Szimfonikusok, Párizs, Stuttgart, Kairó és Alexandria, Franciaország, Tavaszi Fesztivál Békéscsaba, valamint Sass Sylvia operaénekesnővel a Miskolci Opera Fesztiválon való részvétel.

A Mátészalkai Művészetbarát Egyesület tiszteletbeli tagja.